Aftensmad

Tortillaskåle med laks og spinat. Serveres med bagt tomatsymfoni og dilddressing

Her er en skøn ret både til hverdag og fest. Du kan lave tærten med dit favoritfyld. Tomat symfoni passer til  rigtig mange retter.

Sammen med Citron pandekagerne passer denne ret perfekt til en spisekasse. 

Tortillaskåle med laks og spinat. Serveres med bagt tomatsymfoni og dilddressing

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 60 min.

Ingredients

  • Tærte:
  • 4 fuldkornstortillaskåle
  • 200 g. røget laks
  • 200 g. frisk spinat, - skyllet og hakket groft.
  • 4 æg
  • 4 spsk. skyr
  • Revet muskat
  • Salt/peber
  • 2 spsk. revet parmesanost.
  • Dilddressing:
  • 4 spsk. fraice 5-9%
  • 2 spsk. mayo.
  • 1 bundt dild, - hakket fint
  • Saften af ½ citron
  • Salt/peber.
  • Gem lidt dild til pynt
  • Bagt tomatsymfoni:
  • 400 g. blandede små tomater, - halverede
  • 1 rødløg i tynde ringe
  • 1 snackpeber i mindre stykker
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. balsamico
  • 2 spsk fiber sirup eller flydende honning
  • salt/peber
  • Chilli

Instructions

1

Læg spinat og laks i bunden af tortillaskålen. Bland de øvrige ingredienser (undtagen parmesan) til en æggemasse og hæld den ovenpå laks og spinat. Drys med revet parmesan og bag I ovnen 30-40 min., eller til æggemassen er fast.

2

Bland alle ingredienser til dilddressingen og anret hver tærte med en spsk. dressing

3

Tomatsymfoni:

4

Fordel grøntsagerne I bunden af et tærtefad

5

Bland ingredienserne til dressingen og hæld den over

6

Bag i oven ved 175 grader I 20-30 min

Notes

HF 1-2: Spinat, tomater, løg, hvidløg og snackpeber HF 3: Laks og æg. HF 4: Fuldkornstortillaskål. Fedt: Parmesanost, olivenolie Mælkedressing: Fraice 5-9% Smagsgivere: Krydderier, dild, citronsaft

Du kan måske også lide

Ingen kommentarer

Skriv et svar