Aftensmad/ Opskrifter

Exotisk kylling med rodfrugtmos

Mange stopper helt med at spise frugt når de starter på Sense. Her er et eksempel på at frugt er fantastisk til at give retter sødme. Frugt kan nemlig bruges til meget andet end et mellemmåltid.

Exotisk Kylling med rodfrugtmos

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 60 min.

Ingredients

  • Kylling:
  • 4 stk. kyllingebryst
  • 2 spsk. mel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk. karry
  • 4 spsk. smør/olie til stegning
  • Karrysovs:
  • 1 stort løg
  • 50 g. bacon i tern
  • 1 spsk. karry
  • 1 æble
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 3 dl. boullion
  • 1 hf. ananas i egen saft
  • Rodfrugts-kartoffelmos:
  • 800 g. rodfrugter (Sød kartoffel, selleri, artiskok….)
  • 1 boullionterning
  • 20 g. smør
  • Lidt mælk
  • Salt/peber

Instructions

1

Sovs: Skræl og hak løg og æble. Skær bacon i strimler. Svits det hele i et par minutter. Strø karry over og svits det med lidt. Bland mel og tomatpure i og tilsæt bouillion og saft fra ananassen. Smag til med salt og kom ananas i.

2

Kylling: Bland mel, karry og salt i en plastikpose. Læg et par kyllingebryst i af gang og sørg for at de er dækket helt af karryblandingen. Brun kyllingen i fedtstoffet og læg dem over i et ovnfast fad.

3

Hæld karrysovsen over kyllingen og sæt retten i ovnen I 35 min. ved 200 grader.

4

Mos: Skræl og skær rodfrugter og kartofler i små tern. Kog dem i vand med boullionterning til de er møre. Tilsæt smør og mælk og blend det til en jævn masse med en stavblender

Notes

Sådan anretter du efter tallerkenmodellen: Håndfuld 1 (+2): Løg og rodfrugter Håndfuld 3: Kylling og bacon 1-3 spsk. Fedt: olie til stegning og smør I mosen Valgfrit: Håndfuld 4: Ananas og æble + lidt mel Smagsgivere:boullion, tomatpuré, ananassaft, karry, salt Mælk: Mælk i mosen

TIP:

Kan bruges som gæstemenu sammen med Pæredessert med chokolade og nødder

 

 

Du kan måske også lide

1 Comment

  • Reply
    Menu med Exotisk kylling og Pærer med chokolade og nødder – Lone Lei
    13/03/2017 at 9:40 am

    […] Exotisk kylling […]

  • Skriv et svar